| Tytuł: | cukrzyca a renta |
| Autor: | edi 4.3.2010, 13:53 |
| Czy chorując na cukrzycę można się ubiegać o rentę w ZUS-ie? | |
| Autor: | edi 9.3.2010, 20:20 |
| Czy chorując na cukrzycę można się ubiegać o rentę w ZUS-ie? | |
| Autor: | Robert 23.3.2010, 21:40 |
| Tylko w przypadku innych powikłań z cukrzycą można normalnie żyć pracować i funkcjonować | |
| Autor: | 25.5.2010, 20:03 |
| Dokładnie mając pasję żyje się lepiej co roku jest Światowy Dzień Walki z Cukrzycą, który będzie obchodzony 14 listopada 2010 r. | |
| Autor: | Jagoda 8.1.2012, 18:41 |
| Z cukrzycą trzeba żyć jak z przyjaciółką, bo jesteśmy nierozłączni! Ja to ona a ona to ja. Czy moja przyjaciółka nie może pracować? Nie mogę jej tego zabronić i ona nie zabrania mi. Obie kontrolujemy glikemię podczas pracy, bo ruch działa na cukrzyka korzystnie! Po co nam renta - wolimy mieć smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie, że jesteśmy potrzebne. Renta - jest dla chorych! Nie przesadzajmy, cukrzyca to nie wyrok - można żyć i z nią pracować! | |

Stres
Pod wpływem stresu nasz organizm zwiększa zapotrzebowanie na energię, a to z kolei zwiększa zawsze zużycie koenzymu Q10- substancji kluczowej dla produkcji energii. Narządy takie jak, serce, wątroba, płuca, nerki maja największe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na koenzym Q10.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem.