| Tytuł: | ludzie z pasją |
| Autor: | małgośka2 4.5.2010, 16:00 |
| czy ludzie chorzy na cukrzycę mogą mieć pasje,czy dzięki aktywności fizycznej można zapobiec powikłaniom towarzyszącym cukrzycy i zmniejszyć stres związany z codziennym życiem | |
| Autor: | niuskaaa 18.5.2010, 15:10 |
| Oczywiście, że mogą i jest to nawet wskazane. Moja pasja to bieganie, jazda na rowerze, przede wszystkim jakiś wysiłek. To naprawde ułatwia życie. Lekarze twierdzą, że na początku wystarczy dieta i ruch, aby powstrzymć rozwój choroby. Na xxx/mampasje znajdziesz artykuł dotyczący aktywności fizycznej i tego jak wpływa ona na nasz poziom cukru. | |
| Autor: | 19.5.2010, 08:03 |
| Czytałam również te artykuły, rzeczywiście zachęcają ja również często jeżdżę na rowerze i choroba w tym mi nie przeszkadza :) | |
| Autor: | kamil 24.5.2010, 15:24 |
| he super akcja i ludkowie pozytywni, nic tylko brać się za robotę wiosna idzie :) | |
| Autor: | 24.5.2010, 20:50 |
| Zgadzam się całkowicie akcja jest bardzo mobilizująca :) | |
| Autor: | Paula 25.5.2010, 12:53 |
| a widzieliście może Historię Mariusza Cebuli z Rudy Śląskiej udowadnia, że dzięki marzeniom można zdobywać szczyty. Również można go znaleźć wśród artykułów akcji Mam pasję! super zobaczcie | |
| Autor: | martitaxx 6.6.2010, 17:48 |
| Nic tylko trzeba brać z nich przykład i rozgłaszać tą akcję niech wszyscy się dowiedzą, że nie warto się zamartwiać tylko szukać przyjemności z życia :) | |
| Autor: | 15.6.2010, 10:11 |
| Akcja się rozpowszechnia artykuł na temat tej akcji znajdziecie w najnowszym wydaniu Gazety wyborczej.:) | |
| Autor: | niuskaaa 20.6.2010, 17:19 |
| Kolejne ciekawe artykuły na temat akcji na łamach gazety Rzeczpospolitej. xxx/mampasje co sądzicie o tej akcji? | |
| Autor: | 22.6.2010, 23:20 |
| Podoba mi się ta akcja biorą w niej udział osoby w różnym wieku, od 14 do nawet 75 lat, którzy pomimo cukrzycy realizują swoje pasje. | |
| Autor: | niuska 24.6.2010, 16:25 |
| Dla wszystkich chętnych i nie mających planów na sobotę i oczywiście mieszkających w Warszawie odbędą się warsztaty pt."Życ aktywnie z cukrzycą". Jak ktoś był by chętny to szczegóły i bezpłatne zapisy na xxx-xxx | |
Stres
Pod wpływem stresu nasz organizm zwiększa zapotrzebowanie na energię, a to z kolei zwiększa zawsze zużycie koenzymu Q10- substancji kluczowej dla produkcji energii. Narządy takie jak, serce, wątroba, płuca, nerki maja największe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na koenzym Q10.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem.