| Tytuł: | ankieta - badanie do pracy magisterskiej |
| Autor: | silvia 13.5.2010, 14:21 |
| witam Jestem studentką psychologii i choruje na cukrzycę typu 1 od 12 lat , z tego też powodu postanowiłam zająć się tematem cukrzycy w mojej pracy xxx wszystkich chętnych do pomocy i wypełnienia krótkiej ankiety, proszę piszcie do mnie na adres silviaprzybylska@xxx, odeśle ankietę i odpowiem na wszelkie pytania związane z moją pracą. | |
| Tytuł: | Pilnie poszukiwana pomoc. Cukrzycę dla cukrzyca |
| Autor: | malygupikas@gmail.com 17.5.2012, 15:04 |
| Hej, trafiłam na Twoje ogłoszenie całkiem przypadkowo i mimo, ze jest juz ono nieaktualne postanowiłam do Ciebie napisać (z góry przepraszam za bezposdreniosc) jestem obecnej w takiej sytuacji jak Ty, choruje pisze prace o cukrzycy i poszukuje osob do badania. Czy mógłbyś mi poświęcić chwile? Wyslalabym do Ciebie medal zwrotnego z kwestionariuszami i instrukcja. Proszę o ewentualny kontakt: malygupikas@xxx Pozdrawiam serdecznie , Katarzyna | |
Stres
Pod wpływem stresu nasz organizm zwiększa zapotrzebowanie na energię, a to z kolei zwiększa zawsze zużycie koenzymu Q10- substancji kluczowej dla produkcji energii. Narządy takie jak, serce, wątroba, płuca, nerki maja największe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na koenzym Q10.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem.