| Tytuł: | aktywność fizyczna |
| Autor: | miki 25.5.2010, 09:21 |
| Zapoznałam się z akcja mam pasję i uważam że jest to świetny pomysł pomoże wielu ludziom . A co do pańskiego problemu ruch to zdrowie i dla nas cukrzyków . Więc bez żadnych obaw tylko z głowa swobodnie można zażywać ruchu :) Osobiście na co dzień jeżdżę całymi dniami na rowerze a wieczorkiem chodzę jeszcze na siłownie | |
| Autor: | Paula 6.6.2010, 17:50 |
| Zgadzam się ja bardzo lubię pływać kajakiem trzeba mieć pasę! | |
| Autor: | 15.6.2010, 10:12 |
| Bardzo lubię biegać i cukrzyca mi w tym nie przeszkadza :) | |
| Autor: | niuskaaa 20.6.2010, 17:24 |
| Cukrzyca nam nie przeszkadza. Trzeba tylko dobrać sobie odpowiednią dietę a to jaki sport się uprawia nie przeszkadza nam w niczym. | |
| Autor: | 22.6.2010, 22:09 |
| MOżna też uprawiać wiele zawodów w gazecie wyborczej opowiadają różni ludzie: Jak przebudować swoje życie - opowiadają nauczyciel informatyki, strażak OSP oraz Mariusz Cebula, elektronik, pracownik lombardu. | |
| Autor: | 22.6.2010, 23:22 |
| 16 czerwca pokazał się artykuł na temat tej akcji również w Super Ekspresie :) | |
| Autor: | niuska 24.6.2010, 16:40 |
| Dla wszystkich chętnych i nie mających planów na sobotę i oczywiście mieszkających w Warszawie odbędą się warsztaty pt."Życ aktywnie z cukrzycą". Jak ktoś był by chętny to szczegóły i bezpłatne zapisy na xxx-xxx | |

Stres
Pod wpływem stresu nasz organizm zwiększa zapotrzebowanie na energię, a to z kolei zwiększa zawsze zużycie koenzymu Q10- substancji kluczowej dla produkcji energii. Narządy takie jak, serce, wątroba, płuca, nerki maja największe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na koenzym Q10.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem.