| Tytuł: | Kiedy usłyszałeś .. ? |
| Autor: | MAX 103 20.5.2010, 09:28 |
| Czy pamiętasz dzień w który usłyszałeś diagnozę ???Co w waszym życiu zmieniła cukrzyca ?Na facebook jaest fajny wywiad z Martą Gielezją xxx/mampasje ale ta kobietka potrafi człowieka zmotywować ! Pozdrawiam ! | |
| Tytuł: | Kiedy usłyszałeś .. ? |
| Autor: | PAula 25.5.2010, 08:31 |
| Jest tam również wystąpienie 30-letniego Michała Jelińskiego mając cukrzycę zdobył Cztery medale mistrzostw świata, olimpijczyk z igrzysk w Atenach i złoto olimpijskie w Pekinie ? to imponujący dorobek zainaugurował kampanię społeczną ?Mam pasję! Cukier mi nie podskoczy!?. | |

Stres
Pod wpływem stresu nasz organizm zwiększa zapotrzebowanie na energię, a to z kolei zwiększa zawsze zużycie koenzymu Q10- substancji kluczowej dla produkcji energii. Narządy takie jak, serce, wątroba, płuca, nerki maja największe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na koenzym Q10.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem.