| Tytuł: | Kalkulator pomocny w obliczaniu ww i wbt |
| Autor: | bloksi 12.5.2010, 04:52 |
| Witam :-) Na prośbę bliskiej osoby stworzyłem kalkulator, który miał jej pomagać w codziennym zmaganiom z chorobą, jaką jest cukrzyca i ułatwić jej obliczanie wymienników węglowodanowych jak i białkowo-tłuszczowych. Po napisaniu tego modułu stwierdziłem, że może się to przydać wielu osobą i postanowiłem udostępnić w Internecie stronę z kalkulatorem. Dlatego pragnę wszystkich zaprosić na stronę xxx. Strona już niedługo będzie też dostępna pod adresem xxx. Aby korzystać z kalkulatora trzeba się jedynie zarejestrować na stronie. Rejestracja jest w pełni darmowa i potrzebna jest do stworzenia konta użytkownika w kalkulatorze, dzięki czemu każdy ma możliwość dodawania swoich produktów do bazy danych czy tez kategorii. Poniżej kilka zalet kalkulatora: - Baza przekraczająca 600 produktów. - Obliczanie tłuszczu, kalorii, białka, węglowodanów danego produktu lub listy produktów - Obliczanie wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych - Możliwość tworzenia własnych kategorii - Możliwość dodawania nowych produktów do bazy produktów - Możliwość zapisywania listy produktów, jako dania - Możliwość łączenia dań - Możliwość dodawania produktów do listy ulubionych Samą bazę produktów też mogą tworzyć sami użytkownicy gdyż dodając nowy produkt można skorzystać z opcji by był on widziany dla innych. To tyle zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami i spostrzeżeniami :-) Pozdrawiam | |
| Tytuł: | Kalkulator pomocny w obliczaniu ww i wbt |
| Autor: | bloksi 22.1.2011, 20:18 |
| jestem zainteresowana | |
Stres
Pod wpływem stresu nasz organizm zwiększa zapotrzebowanie na energię, a to z kolei zwiększa zawsze zużycie koenzymu Q10- substancji kluczowej dla produkcji energii. Narządy takie jak, serce, wątroba, płuca, nerki maja największe zapotrzebowanie na energię, a tym samym na koenzym Q10.
Fobia
Zaburzenia lękowe wywołują w ciele człowieka reakcje psychosomatyczne. Tak samo jest z fobiami. Przykładami objawów fobii są: przyśpieszone bicie serca, suchość w ustach, nadmierne pocenie się, szczękościsk, zawroty głowy, poczucie utraty kontroli nad własnym ciałem.