|
U osób z cukrzycą wpływ alkoholu jest znacznie bardziej szkodliwy niż u osób bez cukrzycy. Alkohol wywołuje zaburzenia przemiany materii, co ma negatywne następstwa dla zdrowia. Największym za...(więcej) |
Forum
- przeglądasz wątek Cukrzyca/Cukrzyca, a nadmiar wagi
| Tytuł: | Cukrzyca, a nadmiar wagi |
| Autor: | KrZyChU_76 12.5.2010, 04:52 |
| Słyszałem, że skutkiem ubocznym leczenia cukrzycy jest przybieranie na wadze. | |
| Autor: | MaRcin Yeat 12.5.2010, 04:52 |
| Wysokie stężenie cukru powoduje niedobór masy ciała, zatem obniżenie go sprawia, że się tyje. | |
| Autor: | bramkarz 12.5.2010, 04:52 |
| Czytałem gdzieś, że już opracowują lek na cukrzycę, który nie będzie powodował przybierania na wadze. Tylko czekać :) | |
| Autor: | 12.4.2010, 12:15 |
| Autor: | gruszka333 12.4.2010, 12:16 |
| opracowują go już dłuższy czas,ale cóż można robić,siła wyższa,poczekamy nauka ,idzie do przodu | |
| Autor: | 25.5.2010, 19:56 |
| Niestety tak się dzieje ale jeżeli będziemy przy tym uprawiać jakiś sport to nie będzie to duże przybranie na wadze :) Osoby z cukrzycą powinny dbać o właściwie skomponowaną dietę http://xxx/mampasje | |
| Autor: | martitaxx 6.6.2010, 16:35 |
| Widziałam tą akcję są tam fajne przepisy specjalnie dla diabetyków i oczywiście jak wspomniałeś sport dla nabrania kondycji :) | |
| Autor: | martitaxx 6.6.2010, 17:04 |
| dzięki akcji mam pasję zaczęłam biegać i o wiele lepiej się czuję już się nie użalam nad sobą :) | |
| Autor: | Paula 6.6.2010, 17:06 |
| Ja jeżdżę na rowerze, po prostu trzeba mieć pasję! | |
| Autor: | lili 11.6.2010, 21:32 |
| jakie są objawy cukrzycy?? | |
| Autor: | uklaaa 11.6.2010, 21:36 |
| Klasyczne objawy kliniczne cukrzycy związane są z utrzymującym się od kilku dni (tygodni) wysokim stężeniem glukozy we krwi. Są to: duża ilość oddawanego moczu i związane z tym wzmożone pragnienie, narastające osłabienie, pogarszanie się ostrości wzroku (nie związane z retinopatią cukrzycową!), nawracające infekcje układu moczo-płciowego i skóry. Zdenerwowanie i wilczy głód nie nalezą do tego obrazu, towarzyszą raczej nagłym spadkom poziomu cukru. Bywa jednak, że napady hipoglikemii moga poprzedzać o wiele miesięcy lub lat rozwój cukrzycy xxx. Związane jest to z trybem życia (jedzenie słodyczy, brak ruchu fizycznego), który jest przyczyną późniejszego wyczerpania rezerwy wydzielniczej komórek beta trzustki a aktualnie może prowokować objawy zależne od tzw. hipoglikemii reaktywnej. | |
| Autor: | kisio 11.6.2010, 21:42 |
| dzięki akcji mam pasja wiele się dowiedziałem o cukrzycy ,polecam Ci lili tę stronkę:) xxx/mampasje | |
| Autor: | pipi 11.6.2010, 21:50 |
| xxx/cukierminiepodskoczy | |
| Autor: | 15.6.2010, 10:09 |
| Dokładnie cukier mi nie podskoczy :) Jedną z prostych metod obliczania metod obliczania pożywienia jest system wymienników pokarmowych. Wyróżniamy wymienniki węglowodanowe (WW), które określają zawartość 10 gramów węglowodanów w produktach i wymienniki białkowo-tłuszczowe (WBT), które określają 100 kcal pochodzących z białka i/lub tłuszczu. | |
| Autor: | 22.6.2010, 22:15 |
| Są tam fajne przepisy dla diabetyków na pewno dietetyczne i nie nabierzemy po nich kilogramów :)Mam pasję! | |
| Autor: | niki 22.6.2010, 22:53 |
| Gdy dawka insuliny w czasie remisji jest źle dobrana możliwe jest nabieranie na wadze. O zbyt wysokiej dawce insuliny świadczą pojawiające się często niedocukrzenia. Pamiętaj- zbyt duża dawka insuliny prowadzi do wzrostu masy ciała. Pilnujmy się zatem. | |
| Autor: | aw 24.6.2010, 19:02 |
| Typowe objawy kliniczne, które powinny wzbudzać niepokój, to: osłabienie, senność, utrata masy ciała, zwiększone pragnienie zwiększona ilość oddawanego moczu !Dowiedzcie się więcej na temat cukrzycy - xxx/mampasje -Polecam ! | |
| Autor: | 30.6.2010, 14:26 |
| Bardzo fajna akcja można się wiele ciekawego dowiedzieć. | |